top of page
Ara
  • Op.Dr. Cem Zeybek

Skinbooster nedir ?


Skinbooster, çok az çapraz bağı olan bir hyalüronik asittir. Yani Mezolift - Mezoterapi'de kullanılan çapraz bağsız ve dolgu özelliği olmayan, sadece derin nemlendirme ve cilt canlandırıcı özelliği olan hyalüronik asit çeşidiyle, dolgu için kullanılan çapraz bağlı hyalüronik asit çeşidinin tam ortasında konumlandırılmış bir üründür ve her 2 tür hyalüronik asidin özelliklerinin bir kısmını barındırır.

Çeşitli firmaların benzer ürünleri mevcut olmakla birlikte, Skinbooster fikri Restylane Skinboosters Vital ve Restylane Skinbosters Vital Light ile Galderma firmasına aittir.

Skinbooster, yüze hem taze ve canlı bir görüntü kazandırmak, hem yüzeyel kırışıklıkları düzeltmek hem derinin elastikiyetini arttırmak hem de nemlendirici kremlerin ulaşamadığı cildin derin tabakalarını nemlendirmesini sağlaması gibi birçok özelliği barındırması açısından iyi bir yüz gençleştirme alternatifidir. İhtiyaca göre tek başına yada çapraz bağlı hyalüronik asit dolgularıyla kombine olarak kullanılabilir. Alın, göz çevresindeki kaz ayakları, elmacık kemikleri bölgesi, yanak, ağız çevresindeki ince kırışıklıklar, boyun, dekolte ve el sırtı gibi çeşitli bölgelerde kullanılabilir.

Uygulama, cilde enjeksiyon şeklinde olup öncesinde özel bir hazırlık gerektirmez. Ancak uygulama bölgesinde birkaç gün sürebilecek morarma olmaması için 1 hafta öncesinden Aspirin, anti-inflamatuar ilaçlar gibi kan sulandırıcı özelliği olan ilaçların kullanılmamasını öneriyoruz.

Skinbooster'ın çok ince iğnelerle mikro enjeksiyonu uygulamanın yapılacağı alanın büyüklüğüne bağlı olmak üzere 20 - 45 dakika sürer, herhangi bir anestezi gerektirmez ancak uygulamadan 30 dakika önce lokal anestezik madde içeren bir krem enjeksiyon bölgesine sürülebilir.

Her kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterebileceği gibi, ideal sonuçlar için 1 ay arayla 3 kez uygulanmasını önermekteyiz.

4.213 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page