top of page
Ara
  • Op.Dr. Cem Zeybek

"Dual Plane" tekniği ile meme büyütme


''Dual Plane'' tekniği ile meme büyütme, meme protezinin üst kısmının pectoral kasın altında, protezin alt kısmının ise meme dokusunun arkasında olduğu meme büyütme tekniğidir. Böylece ameliyat sonunda meme protezi 2 ayrı anatomik yerleşimde bulunur.


Bu teknikle meme büyütme, silikon protezin üst kısmı kasın altında kaldığı için protez kenarlarının dışarıdan belli olmaması ama alt kısmının ise sadece meme dokusu ardında olması nedeniyle pectoral kasın alt - iç bağlantıları tarafından frenlenmemesi dolayısıyla alt kısımda memenin doğal salınımına imkan verir.


''Dual Plane'' tekniği ile meme büyütme tamamen kas altı ve tamamen meme dokusu arkasına konan silikon protezlere nazaran şu avantajları sağlar:

  • Meme protezi ile onu çevreleyen yumuşak dokular dokular arasındaki ideal uyumluluk hem memelerin görünümü, hem de vücut hareketleri sırasında memelerin de doğal hareket etmesi sayesinde mükemmel görünüm sağlar.

  • Memelerin ameliyattan önceki şekli nasıl olursa olsun, çok iyi bir estetik sonuç alma imkanı verir. Ameliyat sırasında, ihtiyaca göre pectoral kasın anatomik olarak farklı kısımlarına tekrar pozisyon verilebilmesi bu başarılı estetik sonucu alma imkanı sağlar.

  • Ameliyat öncesinde hafif sarkma olan memelerde ''double bubble'' (çift meme tabanı) görüntüsüne sebep olmadan meme büyütme imkanı verir.

  • Tamamen kas altına konan meme protezi tekniğine nazaran, kasın kullanımında protezin de hareket etmesi problemi yoktur.

  • Pectoral kasın alt - iç bağlantıları serbestleştirildiği için, tamamen kas arkası tekniğine göre ameliyat sonrası daha az ağrılıdır.


İhmal edilebilir nitelikteki tek dezavantajı ise ameliyatın diğer meme büyütme tekniklerine göre biraz daha uzun sürmesidir.

2.063 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page